• Lukas

Bij Showbizz Bart

We mochten een LIMITED EDITION Kippenhokk groot met rietendak leveren bij Showbizz Bart, die er het volgende over schreef:

Als je kippen wilt houden, dan heb je natuurlijk een goed (nacht)hok en een ruime ren nodig.

Een mysterieus gezegde luidt: wat was er eerst, de kip of het ei? Ik ben geneigd om te antwoorden: het hok. Want met dit bouwwerk is alles begonnen voor mij. Toen ik het zag, was ik meteen verliefd! Het is volledig handgemaakt door Lukas, een jonge kerel met een passie voor kippen én houtbewerking. Wat ben ik blij met dit prachtige, kwalitatieve en duurzame ambachtswerk!

’s Nachts gaan de kippen netjes op stok in het hok. Het heeft een luik dat automatisch dichtgaat als het donker wordt, zodat vossen en marters geen kans maken. In de handige legbak kunnen de kippen hun kostbare eitjes kwijt, waar ik die dan makkelijk kan gaan rapen. Het hok is gemaakt van Siberische lariks (of lork), een naaldboom die in barre, zeer koude weersomstandigheden groeit. Dat extreme klimaat zorgt voor een langzame groei waardoor het hout heel hard en duurzaam is. De ietwat gele kleur zal na een tijdje mooi vergrijzen. Het rieten dak vind ik heel charmant! Als het regent, schuilen mijn lieverds gezellig onder het hok. Al ben ik wel van plan om binnenkort nog een extra afdakje in elkaar te knutselen.

Rond het hok staat een mooi hek van kastanjehout, dat zorgt voor een natuurlijke en landelijke uitstraling. Hout van kastanjebomen is trouwens ook erg duurzaam en ecologisch. De kippen zijn blij met een ruime ren, ze houden van actie en scharrelen graag rond. Bomen zorgen hier en daar voor de nodige aangename schaduw. In het najaar ga ik sommige delen wel even tijdelijk afsluiten voor de kippen, zodat ik wat fris gras kan zaaien. En wie weet laat ik hen binnenkort wel eens op stap gaan in de ganse tuin?

🐔🐣🐓 Showbizz Bart


#kippen#kip#krielkippen#kippenhok#kippenren#lariks#kastanje#hortumhout#rietendak#hortumhout#kippenhouden#kippenindetuin#eieren#dieren#tuin#tuinplezier#tuininspiratie#landelijketuin#landelijk#buitenleven#natuur#prachtig#mooi#gezellig#sfeervol#geluk#liefde#kippenliefde#kippenvanfacebook#chickensoffacebook


46 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

HOME   -  PRODUCTEN  -  OVER ONS  -  CONTACT

HORTUM®

SHOWROOM 
7890 ELLEZELLES 

poulaillers

lukas@hortum.be

+32 494 05 22 73

© 2021 

Hortum bv 

Nachtegaaldreef 12 9040 Sint-Amandsberg

BTW BE0678963574