• Lukas

Bloedluis en Diatomeeënaarde

Bijgewerkt: apr 5

Bloedmijten zijn steeds massaal aanwezig door de snelle voortplanting. Bloedmijten zijn rood/paars van kleur als ze zich vol bloed hebben gezogen en grijsachtig als ze leeg zijn.

Nadat ze zich gevoed hebben, zoeken ze een geschikte plaats om eieren af te leggen. Tijdens deze zoektocht in de duisternis, kunnen redelijke afstanden worden afgelegd waardoor de mijten zich in korte tijd verspreiden over verschillende dierenverblijven. De eieren van bloedluizen kunnen tot 2 jaar blijven rusten vooraleer ze alsnog succesvol uitkomen en de luizen verschuilen zich in het najaar om te overwinteren. Bloedmijten kunnen maanden zonder eten overleven.

Zodra het in het voorjaar warmer wordt, komen ze terug te voorschijn. Ze kunnen zich razendsnel vermenigvuldigen en verspreiden zich via wind, andere dieren of de mens. Ingrijpen is echt noodzakelijk om te vermijden dat je dieren lijden.


Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen werkt snel en effectief. Het beschermlaagje van mijten en luizen wordt beschadigd waardoor ze uitdrogen, verschrompelen en snel afsterven. De werking is dus mechanisch en niet chemisch.

Natuurlijk ontworming met diatomeeënaarde. Dit product kan worden toegevoegd aan het voer wat de kippen krijgen. Zo worden wormen en andere parasieten ook in het darmstelsel uitgeschakeld zonder dat je chemische middelen hoeft toe te voegen.

Diatomeeënaarde is in deze de meest natuurlijke en onschadelijke manier om wormen te behandelen zonder risico voor je eigen gezondheid, voor de gezondheid van je kippen en je familie. Gebruik 5 tot 10% aarde bij het kippenvoer voor een ontwormingskuur en steek de Diatomeeënaarde tussen de kieren van het hok!


150 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

WAAR KIPPEN KOPEN?

REGIO GENT/LOKEREN Guy & Anja Staessens verkopen tientallen kippenrassen het bedrijf bestaat al drie generaties! Bokslaarstraat 100 - 9160 Lokeren - 0492758050 REGIO VLAAMSE ARDENNEN: Aaron is een stu